Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointi sähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Tarkempi haku

165380 viestiä 1487 aihetta- kirjoittanut 2252 jäsentä

Huhtikuu 25, 2014, 04:24:19
Marsut.net-keskustelutYleinen kuikutteluMarsu herkutteleeAihe: Ötököitä pelleteissä
Sivuja: [1]
Tulostusversio
Kirjoittaja Aihe: Ötököitä pelleteissä  (Luettu 2639 kertaa)
Susanna Kavonius
Vieras
« : Maaliskuu 05, 2009, 11:08:09 »

Tuleeko noiden kuivamuonien kanssa helposti jotain koppiksia taikka jauhokuoriaisia tms.? Eli oletteko pitäneet niitä pakkasessa kuten etnisistä kaupoista ostettujen riisien jne. kanssa tehdään?
« Viimeksi muokattu: Toukokuu 02, 2010, 21:26:05 kirjoittanut Hannele » tallennettu
Freija
Ylläpito
*
Poissa Poissa

Viestejä: 1079« Vastaus #1 : Maaliskuu 05, 2009, 11:32:13 »

^ Kyllä ötöjä saattaa joskus tulla. Ja se on rasittavaa, voin kertoa. En kuitenkaan pelkkänä varotoimenpiteenä laittaisi kuivaruokia pakkaseen, koska se saattaa olla haitaksi esim. vitamiineille ruuassa. Vasta sitten, jos ötöjä ilmestyy, niin pakastamista on syytä harrastaa. Mutta kannattaa varautua siihen, että pakkasesta huolimatta ötöt eivät välttämättä täysin kuole, vaan saattavat muutaman kuukauden päästä ruveta taas rellestämään - ilmeisesti niiden munimat munat tms. säilyvät pakastuksessakin. Nimim. "kokemusta on..."

Itse parin ötökkäinvaasion jälkeen olen noudattanut sellaista periaatetta, että ruokia pidetään pienissä, tiivisti suljetuissa pusseissa. Jos jossakin ruuassa sattuu olemaan ötököitä tai niiden munia, niin ne eivät pääse pilaamaan koko ruokavarastoani, kun kaikki on pakattu tiivisti.
tallennettu
Riina.P
Minimarsu
Lauman jäsen
*
Poissa Poissa

Viestejä: 252WWW
« Vastaus #2 : Toukokuu 02, 2010, 13:29:59 »

Mulla ois ongelma... Huomasin huoneessani pelletti purkkien päällä tällaisia matoja. Miten ne saa pois, ja voiko mitään pellettiä antaa marsuille enää, kun purkkien sisällä saattaisi olla matoja. Vieressä näkyvän purkin pelletit ovat todella uusia, tilattu zooplussasta, voiko näitä lähettää millään takaisin?!? Pellettejä ei oltu syöty yhtään, ja harmittaa aika vietävästi. Lisäksi, mistä nämä maunot ovat voineet tulla? Kiitos.
tallennettu

ಠ__ಠ meistä sankareita ei saisi tekemälläkään
Jutta L
Ruudullinen
Kestokuikku
*
Poissa Poissa

Viestejä: 1614

Marsuja vuodesta 1999


« Vastaus #3 : Toukokuu 02, 2010, 13:50:56 »

^
Olisko perhosentoukkia? Ne viihtyvät pelleteissä. Joskus niitä saattaa tulla kuivaruoan mukana. Ei ne marsuille ole vaaraksi, kuolevat pakastamalla. Heitä pelletit pois ja tee marsuhuoneeseen perusteellinen siivous.

Huom! Perhoset (jauhoperhonen?) alkavat nopesti viihtymään myös muuallakin kämpässä, esim. keittiön kaapeissa.
tallennettu
Riina.P
Minimarsu
Lauman jäsen
*
Poissa Poissa

Viestejä: 252WWW
« Vastaus #4 : Syyskuu 21, 2010, 18:06:49 »

Taas ongelmia pellettien suhteen. Löytyi taas ötöjä, mutta tällä kertaa ne ovat pitkulaisia ja kapeita kovakuoriaisen näköisiä, ne olivat tummanruskeita!  Ne vilistivät pelleteissä, ja pelletit ovat jonkin aikaa haisseet pahalle. Mistä näitä ötökkiä oikein tulee, ja mitä voi tehdä kun löytyy ötököitä? Mistä uskaltaa enää ostaa pellettiä ja mistä eì?
tallennettu

ಠ__ಠ meistä sankareita ei saisi tekemälläkään
Nella
Kestokuikku
*
Poissa Poissa

Viestejä: 1967« Vastaus #5 : Syyskuu 21, 2010, 18:38:49 »

^Voisko olla riisihäröjä? Meille tuli niitä hamsterin tai marsun ruuassa ja pesiytyivät keittiöön :/
tallennettu

Grief is the price we pay for love
jonna
Kestokuikku
*
Poissa Poissa

Viestejä: 539


WWW
« Vastaus #6 : Syyskuu 21, 2010, 18:44:20 »

Niitä ötököitä melko varmasti löytyy jos ostaa pelletit/seokset kaupan irtolaarista. Ne laarit on usein...öh...sanotaanko aika mielenkiintoisia  :DD

Monessa paikassa näyttää olevan tapana että laarit ovat täysin avonaisia (eli sinne pääsee kaikki pöly, roska, lasten tiputtamat muut irtoroskat ja tavarat, kerran olen bongannut mm. purkan), ja sitten se että kauanko se tavara on siinä laarissa? Se voi lojua siinä vaikka kuinka kauan jos jonkin merkin menekki on pieni. Moni liike myös surutta tekee sen että kun laari alkaa olla vähissä, heitetään vanhan päälle uutta.
Monen näköistä on nähty  :P
Onneksi ehkä kaikki eivät näin tee, mutta valitettavan usein näkee niitä laareja jotka ovat melko vastenmielisen näköisiä.

Kannattaa siis katsoa mistä sen sapuskan ostaa. Turvallisin on varmaan tehtaalla valmiiksi pakattu pussi. Tosin siemenseoksissa (linnut, pikkujyrskien ruuat) tuppaa melkein aina olemaan jotain kuhinaa. Muovi- tai foliopusseihin pakatuista en ole bongannut mutta paperisäkeistä kyllä.
tallennettu
Almond
Buffien ja Creamejen palvoja ;)
Kestokuikku
*
Poissa Poissa

Viestejä: 1195WWW
« Vastaus #7 : Syyskuu 21, 2010, 23:17:50 »

Mulla oli kerran ötököitä jyvissä. Ne oli tehtaalta tulleessa muovisäkissä, jonka avatessa paljastu kiva kuhina. Säkki meni roskiin, eikä ötöt onneksi päässy sieltä leveämään. Yks tuttu on saanu ötöjä pari kertaa altrom pussista. Toisella kaverilla meni kuukausi päästä eroon riisihäröistä niitä aina vaan ilmesty jostain,kun kerran tuli. Muuttivat sitten pois  :D Tosin myrkyttivät kämpän sitä ennen raidilla. Ei kuulema sitten niitä enää näkyny.
tallennettu

kotisivu: www.marsula.net -Lea R- Kasvatusta nimellä Almond's
Lindsku
Ylläpito
*
Poissa Poissa

Viestejä: 320WWW
« Vastaus #8 : Syyskuu 22, 2010, 19:28:38 »

^^ Höpönpöppö. Ne ötökät tulee ihan niistä säkeistä ruuan mukana, eikä niillä ole mitään tekemistä laarien kanssa.
tallennettu
jonna
Kestokuikku
*
Poissa Poissa

Viestejä: 539


WWW
« Vastaus #9 : Syyskuu 22, 2010, 20:24:03 »

No ei ne itekseenkään tietty ilmaannu, mutta noista laareista ne leviää aika iloisesti toisiin safkoihin. Yksi ötökkäsäkki avattuna ja avonaiseen astiaan kaadettuna saa äkkiä muutkin safkat kävelemään.

Hyi helkkari kun joskus käy ei-niin-siisteissä liikkeissä niin joka astiassa on sitä jauhokoisan seittiä ja ötökät leijailee katon rajassa.

Eihän noi vaarallisia ole mutta on aika epämiellyttävää sellainen sapuska joka kävelee tai on rihmoissa  :x
tallennettu
Freija
Ylläpito
*
Poissa Poissa

Viestejä: 1079« Vastaus #10 : Syyskuu 22, 2010, 21:15:40 »

Joo minullekin on tullut ötökkäinvaasio ihan vaan tiivisti tehtaalla pakatusta Lottiepussista, ei mistään isoista paperisäkeistä saatikka avolaareista.
tallennettu
jonna
Kestokuikku
*
Poissa Poissa

Viestejä: 539


WWW
« Vastaus #11 : Syyskuu 23, 2010, 13:09:20 »

Oho! Mulla ei ole pelleteissä ollut koskaan mitään, mutta noissa lintujen/jyrskien siemensekoituksissa kyllä. Niissäkin vain noissa paperisäkeissä olleissa, muovipussiin pakatuissa ei ole ollut mitään näiden ööö.... aika monien vuosien aikana  :D
tallennettu
Kattie
Kestokuikku
*
Poissa Poissa

Viestejä: 1804


« Vastaus #12 : Syyskuu 23, 2010, 19:29:38 »

Eivät nuo ötökät sinällään ole kovin vaarallisia mutta epähygieenisiä kyllä, eikä se ole kiva aamulla kaakaota sekoitellessa huomata että siellä lilluu koppiaisia pinnalla  ;/

Syövät ravintoaineet ja sontivat loput ruuat, jos örkkejä on ollut vain pienessä mittakaavassa (pari/muutama) niin ruokaa voi vielä pakastamisen jälkeen syöttää marsuille mutta jos niitä paljon on niin hukkaan se on mennyt. Ja kun ne leviävät, helposti elikoiden ruuista siirtyvät ihmisen ruokaan jos kaikki ei ole lasipurkeissa.
tallennettu
Riina.P
Minimarsu
Lauman jäsen
*
Poissa Poissa

Viestejä: 252WWW
« Vastaus #13 : Syyskuu 25, 2010, 11:39:19 »

Onko muute mahollista, jos ötöjä on saattanut päästä pelletin mukana häkkiin, nii ne ois nyt tuol marsujen häkissä?
tallennettu

ಠ__ಠ meistä sankareita ei saisi tekemälläkään
Freija
Ylläpito
*
Poissa Poissa

Viestejä: 1079« Vastaus #14 : Syyskuu 25, 2010, 12:08:19 »

^ Totta kai on, mutta yleensä nämä ruuissa asustavat ötökät ovat kiinnostuneita ainoastaan niistä ruuista, eivätkä siis vahingoita marsuja. Kannattaa hankkiutua eroon kaikista ötököitä sisältäneistä ruuista ja sen jälkeen pakata "saastumattomat" ruuat pieniin, tiiviisiin pusseihin, etteivät ötökät pääse niihin sisälle. Ja siivota häkit kunnolla, ettei sieltäkin lähtee ötökät pois ruuan jämistä. Näillä menetelmillä meillä on päästy ötökkäinvaasiosta eroon. Kun ötököille ei ole ruokaa tarjolla, ne eivät mellasta.
tallennettu
Kattie
Kestokuikku
*
Poissa Poissa

Viestejä: 1804


« Vastaus #15 : Syyskuu 25, 2010, 14:34:28 »

Btw ötöt menevät muovipusseista läpi, foliopusseista myös jos niitä on suurissa määrin. Sen takia suositellaan kaikki ruuat pakattaviksi koviin muovirasioihin/purkkeihin/säiliöihin tai lasipurkkeihin.
tallennettu
Sivuja: [1]
Tulostusversio
Marsut.net-keskustelutYleinen kuikutteluMarsu herkutteleeAihe: Ötököitä pelleteissä
Siirry:  

Theme orange-lt created by panic, modified by LH.